POS Metković

 

POS METKOVIĆ – OBAVIJEST KANDIDATIMA NA LISTI REDA PRVESNSTVA GRADA METKOVIĆA O ODABIRU STANOVA IZ PROGRAMA POS-A

 

U  ponedjeljak, 26. rujna 2016. godine, ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević je u pratnji direktora APN-a Gorana Bradića položio kamen temeljac za izgradnju nove zgrade POS-a u Metkoviću. Riječ je o građevini sa ukupno 55 stanova (ukupno 3.658,74 m2). Predviđena prodajna cijena stana je oko 1.047,00 €/m2.

Vrijednost investicije je cca 29.000.000,00 kuna (s PDV-om) od čega su oko 10.000.000,00 kuna poticajna sredstva Republike Hrvatske. Grad Metković ne sudjeluje u financiranju ovog Programa već je utvrdio Konačnu listu reda prvenstva temeljem koje će APN prodavati stanove.

Projektant je PROJEKTNI URED GLAVINIĆ d.o.o. iz Metkovića, nadzor je INTERKONZALTING d.o.o. iz Zagreba, a izvoditelj MGA NEKRETNINE d.o.o. također iz Metkovića. Rok za izvođenja radova je 540 kalendarskih dana.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo na ovaj način sudjelovati u rješavanju stambenog pitanja za 55 obitelji u Metkoviću. Nadam se da će i ova mjera pomoći zaustavljanju iseljavanja iz plodne doline Neretve, omogućiti ostanak mladih obitelji i ravnomjeran razvitak Lijepe Naše“- rekao je ministar.

Ministar je istaknuo kako se POS-ova gradnja nastavlja. „Trenutno su u izgradnji 262 stana u 4 grada i općine: Gospić 30 stanova, Mali Lošinj 20 stanova, Split Kila 1 162 stana i Umag 50 stanova, a pripremamo gradnju na lokacijama: Bol, Biograd na Moru, Cres, Lovran, Krk, Kraljevica, Punat, Poreč, Šibenik, Vis, Vrsar i Zadar“.

Prigodnoj svečanosti povodom početka radova prisustvovali su župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić te mnogobrojni mještani.

vrh stranice