POS Fažana

Ministar Kuščević položio kamen temeljac za zgrade POS-a u Fažani

U utorak, 04. listopada 2016. ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević položio je kamen temeljac za gradnju zgrade u sklopu programa POS-a u Fažani. 

Uz ministra Kuščevića svečanosti su nazočili direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Goran Bradić ,načelnica općine Fažana Ada Damjanac.

Kamen temeljac se polažen je  za gradnju dvije zgrade s ukupno 12 stanova, ukupne korisne površine 709,70 m2. Zgrade je projektirala tvrtka STUDIO BAŠIĆ d.o.o. iz Pule, nadzor će vršiti tvrtka JURCON PROJEKT d.o.o. iz Zagreba a radove će izvoditi tvrtka ROG d.o.o. iz Darde. Zgrade trebaju biti završene u roku 455 kalendarskih dana, uključujući prekid u turističkoj sezoni. Vrijednost investicije je oko 5.8 milijuna kuna, od čega su oko 1 milijun kuna poticajna sredstva Republike Hrvatske dok Općina Fažana osigurava zemljište za izgradnju te opremanje komunalnom infrastrukturom i priključcima u vrijednosti od oko 1,3 milijuna kuna. Predvidiva prodajna cijena stana je 1.125,55 €/m2

U Istarskoj je županiji do sada u sklopu programa POS-a izgrađen 331 stan: Bale 2×6 stanova, Buje 6 stanova, Buzet 12 stanova, Funtana 14 stanova, Labin 41 stan, Novigrad 20 stanova, Pula 95 stanova, Rovinj 59 stanova i Umag 72 stana.

U 2016. završene su i useljene zgrade na sljedećim lokacijama: Zapruđe u Zagrebu s ukupno 519 stanova, KILA 4 u Splitu s ukupno 203 stana te zgrada u Crvenim kućama u Zadru, s ukupno 73 stana. Tijekom listopada se planira završetak izgradnje i useljenje u zgrade POS-a u Gospiću s ukupno 30 stanova a do kraja godine u zgradu POS-a u Malom Lošinju, s ukupno 20 stanova.

Osim dviju zgrada u Fažani ovih je dana započela gradnja 55 stanova u Metkoviću a u pripremi je gradnja na sljedećim lokacijama: Bol, Biograd na Moru, Cres, Lovran, Krk, Kraljevica, Punat, Poreč, Šibenik, Vis, Vrsar i Zadar.

vrh stranice