Obnova poplavljenih područja

U četvrtak, 03.07.2014. u 12 sati, u zgradi knjižnice u Drenovcima, ul. Braće Radića 2, održat će se sastanak na kojem će zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja gospodin Željko Uhlir predstaviti Program obnove i saniranja posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije kojeg je izradilo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja. Program će biti prezentiran načelnicima općina Drenovci, Gunja i Vrbanja, predstavnicima Županije, načelniku i ostalim članovima Županijskog stožera Vukovarsko-srijemske županije, pročelnicima upravnih odjela nadležnih za gospodarstvo te predstavnicima Hrvatskog crvenog križa.

Istoga dana, na istoj adresi, u 14 sati, Ministarstvo će Program predstaviti i članovima općinskih vijeća, mjesnih odbora te svim drugim zainteresiranim predstavnicima lokalnog stanovništva.
Uz zamjenika ministrice predstavljanju Programa nazočit će i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama gospodin Slavko Čukelj.

Ministarstvo je pripremilo informativne letke s osnovnim informacijama o Programu koji će se nakon predstavljanja ostaviti za potrebe zainteresiranih građana, vlasnika i posjednika kuća.
Zainteresirani mediji moći će dobiti izjave prije početka i nakon sastanaka te snimiti početak i jednog i drugog sastanka.

Više informacija na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja ili ovdje.

Zakon

Zakon o saniranju posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije (NN 77/2014)

Ovim Zakonom uređuje se način i postupak donošenja programa, mjera i aktivnosti radi saniranja posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije, određuju se nadležna tijela i rokovi za postupanje te druga pitanja s tim u vezi, a s ciljem zaštite života i zdravlja ljudi, zaštite životinja, zaštite imovine, prava vlasništva, zaštite okoliša, prirodnih i gospodarskih dobara, kulturne baštine, kulturne infrastrukture, drugih prava i sloboda te stvaranja uvjeta za uspostavu normalnoga života i obavljanja gospodarskih, obrazovnih i kulturnih djelatnosti.

Zakon važi godinu dana od dana njegova stupanja na snagu, u kojem se razdoblju na poplavljenim područjima, očekuje uspostava prijašnjeg stanja.

Donešena je i Odluka o provedbi pripremnih radnji u svrhu obnove stambenih zgrada oštećenih poplavom na području Vukovarsko-srijemske županije koje se sastoje od pregleda, procjene i određivanja zgrada koje je zbog oštećenja potrebno ukloniti i njihovog označavanja opasnim te od utvrđivanja građevinskog oštećenja zgrada u svrhu njihove obnove. Za izradu kriterije za provedbu obnove na temelju kojih će se, nakon utvrđivanja i procjene šteta, provoditi obnova zaduženo je Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

vrh stranice