NASLOVNICA

NOVOSTI

Objavljeno: 30.1.2015

VLADA PRIHVATILA IZMJENE ZAKONA O DRUŠTVENO POTICANOJ STANOGRADNJI (POS)

29.01.2015. - Vlada RH je na današnjoj sjednici prihvatila izmjene Zakona o društveno poticajnoj stanogradnji (POS) te ga uputila u Saborsku proceduru uz prijedlog donošenja po hitnom postupku. Izmjene zakona odnose se na smanjenje kamata na kredite i uvođenje državnog najma stanova. Pri tome se predlaže smanjivanje kamata za one koji su u sustavu POS-a ili će tek kupiti stan po tom sustavu. Danas se, naime, kredit otplaćuje na dva načina: jedan dio ide komercijalnoj banci, a iza toga se plaća dio u kojem je država aktivirala svoja sredstva. Za taj drugi dio za poček se plaća dva posto kamate i sada se predlaže smanjenje na 1 posto, a kamate gdje država angažira svoja sredstva s 5 na 3 posto.

SAZNAJTE VIŠE

NOVOSTI

Objavljeno: 28.1.2015

Ministrica Anka Mrak-Taritaš obišla gradilišta POS-ovih stanova u Zagrebu

/media/image/novo/zaprude/zaprude-1.jpg

Dana, 28. siječnja 2015. ministrica Anka Mrak-Taritaš obišla je  dva gradilišta stanova POS-a u Zagrebu. Uz ministricu gradilišta su obišli njen zamjenik Željko Uhlir te direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj.

SAZNAJTE VIŠE

NOVOSTI

Objavljeno: 23.1.2015

Prezentacija stanova iz Programa POS-a na području Grada Splita, lokacija Kila 3 i Kila 4


Prezentacija stanova iz Programa POS-a na području Grada Splita, lokacija Kila 3 i Kila 4 održati će se na lokaciji vojne luke Lora (Časnički dom) na adresi Poljudsko šetalište bb (ulaz sa juga).

SAZNAJTE VIŠE
STARIJE OBJAVE123>>>